Messi bemutatkozása az Inter Miamiban

A történelem egyik legjobb futballjátékosa az Amerikai Egyesült Államokban folytatja pályafutását, ahol hatalmas lelkesedéssel fogadták és a bemutatkozása is álomszerűen sikerült. Cikkünkben érkezéséről, első meccséről és cipőjéről is többet megtudhatsz.

Az érkezés

Messi érkezése történelmi fordulópontot jelent az Egyesült Államok labdarúgásában, ő az MLS történetének egyik legjelentősebb játékos szerzeménye. Messi két és fél éves szerződést írt alá az Inter Miami CF-fel, amelynek értéke 50 és 60 millió dollár között van az ESPN szerint. A sztár bemutatása hatalmas ünnepségen történt Miami városában.

Aláírása után az Inter Miami tulajdonosa, David Beckham – aki 2007-ben, a Real Madridtól igazolt Amerikába a Los Angeles Galaxyhez – Messi korábbi Barcás csapattársát, Sergio Busquetset is a klubhoz csábította, a vezetőedző pedig a szintén gránátvörös-kék kötődésű „Tata” Martino lett.

Az első mérkőzés

Messi július 22-én mutatkozott be új csapatában a Cruz Azul elleni Ligák Kupája nyitómeccsén. A kilátogató szurkolók bánatára az argetin klasszis csak a cserepadon kezdte a mérkőzést. Messi debütálására az 52. percig kellett várni, amikor 1-0-ás vezetésnél Benjamin Cremaschi helyére állt be. Mellette pályára lépett még Josef Martinez és korábbi Barcás csapattársa, Sergio Busquets is.

A hátrányban játszó Cruz Azul küzdött az egyenlítésért, ami a 65. percben egy szögletvariációt követően össze is jött nekik. Ezután mindkét csapat előtt adódtak még lehetőségek, azonban egyik oldalon sem sikerült a hálóba találni.

Már úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a meccs, viszont az utolsó pillanatban szabadrúgáshoz jutott az Inter Miami, méghozzá igen jó helyről. Nem volt kérdés, hogy Messi fog odaállni, hiszen már rengetegszer láthattuk hasonló helyzetből betalálni. Az argentin klasszis fantasztikus csavarása elrepült a sorfal mellett és védhetetlenül vágódott a jobb ficakba, amivel csapata meg is nyerte a meccset.

Messi cipője

Messi az adidas legnagyobb reklámarca, így szinte mindig a márka legfrissebb modelljében láthatjuk futballozni. A német sportszergyártó 3 fő focicipő típusa közül (Copa, Predator, X) a világbajnok játékos a sebességre kiélezett X szériát preferálja. Amerikába érkezésével rögtön váltott az X Speedportal-ról a nemrég bemutatott X Crazyfast változatra, amiről egy korábbi cikkünkben már részletesen is írtunk. Ide kattintva elolvashatod.

Pályafutása

Messi pályafutásának túlnyomó részét a Barcelonában töltötte, ahol több mint 500 alkalommal lépett pályára és 474 gólt lőtt 2021-ig. Később két évig a Paris Saint-Germain játékosa volt, mielőtt idén az Inter Miami CF-hez került.

Tavaly Messi vezette az argentin válogatottat a FIFA világbajnokság győzelméhez Franciaország ellen, ez volt az első világbajnoki címe. A tornán 7 gólt szerzett és a legjobb játékosnak is megválasztották.