Csukafigyelő 23/24 #3

Új megjelenések és kiemelkedő teljesítmények. Nézd meg a heti Csukafigyelőt, amiben az Arsenal házi gólkirálya és a Leverkusen bombázója mellett egy magyar légióst is kiemeltünk.

Ezen a héten is láthattuk akcióban a legnagyobb márkák aktuális top cipőit és legfrissebb színállásait. Kiemeltünk néhány érdekesebbet.

Bukayo Saka

Az Arsenal idén is harcban van a bajnoki címért és nem kérdés, hogy komolyan kell őket venni, hiszen fantasztikus formában futballoznak. A csapat támadójátékában idén is kulcsszerepet játszik Bukayo Saka, aki az előző 5 bajnokin 7 gólt durrantott.

Saka nem csak klubjához, de cipőszponzorához is hűséges, hiszen évek óta a New Balance csukáiban pörgeti a meccseket. A márka legújabb csomagja még januárban jelent meg, Saka természetesen akkor váltott is a Furon v7 friss színállására. Nagyon úgy tűnik, hogy ez az égszínkék árnyalat bejött neki.


Granit Xhaka

A 23/24-es szezon legnagyobb szenzációja kérdés nélkül a Bayer Leverkusen menetelése. Xabi Alonso csapata legutóbbi Mainz elleni győzelmével 33 meccsesre növelte vertelenségi sorozatát, ami német rekord. Az emiatt is emlékezetes meccset Xhaka tette még emlékezetesebbé, akinek első leverkuseni gólja akkora bomba lett, hogy bele is sérült. Legalábbis úgy tűnt, ugyanis lövése után fájdalmas arccal a combjához kapott és sántikálni kezdett. Mindenki azt hitte, hogy komoly a baj, már az orvosi stáb is indult volna a pályára, amikor a svájci játékos hirtelen „meggyógyult” és vidáman ünnepelni kezdett csapattársaival.

Természetesen a furcsa gólöröm mellett érdemes kiemelni azt is, hogy Xhaka milyen fontos szereplője a Leverkusen hihetetlen formájának, hiszen a rutinos középpályás meccsről meccsre kiemelkedően magas színvonalon futballozik és gyorsan vezérré vált új csapatában.

A középpálya közepén fontosak a finom megoldások, így abszolút jó választás részéről a Puma Future, aminek legújabb változata olyan finomhangolást kapott, ami még magasabb szintre emeli a labdakezelést. Ide kattintva többet is megtudhaatsz a Puma Future 7-ről.

A gól és a gólöröm:


Virgil van Dijk

Az angol Ligakupa döntőjében szoros meccset játszott egymással a Liverpool és a Chelsea. A rendes játékidő után úgy tűnt, hogy a kétszer 15 perces hosszabbításban sem találnak fogást egymáson a csapatok, azonban a 118. percben Tsimikas szöglete után Van dijk fejelt a hálóba, ezzel megnyerve csapatának a meccset és az idei első trófeát is.

Van Dijk elképesztő fizikai adottságokkal rendelkezik, emellett technikailag is rendkívül képzett. A Liverpool direktpasszos játékának fontos elemei a mélységi indítások, amikkel a holland szokta kiugratni csapattársait, ezért is fontos, hogy olyan cipőben játszon, ami maximálisan segíti őt abban, hogy ezek a passzok a lehető legpontosabbak legyenek. A FlyTouch Plus felsőrésszel ellátott Nike Tiempo 10 pedig pontosan ilyen cipő.


Lamine Yamal

A Barcelona legnagyobb ígérete az előző idényben mindössze 15 évesen, kilenc hónaposan és 16 naposan debütált a felnőttek között, azóta pedig alapemberré vált a csapatban. A fiatal támadó rengeteg rekordot megdöntött azzal, hogy ilyen fiatalon a legmagasabb szinten játszik, a La Liga mellett a Bajnokok Ligájában, illetve a spanyol válogatottban is bemutatkozott már. Kíváncsiak várjuk, hogy meddig juthat a szupertehetség.

Yamal eddig Nike-ban futballozott, viszont mostantól csak adidasban láthatjuk majd a pályán, hiszen nemrég hosszútávra elkötelezte magát a német sportszergyártó mellett. A játékstílusához legjobban illő X sorozatot fogja képviselni, annak legújabb „Messi Spark Gen10s” változatában jelentette be az együttműködést az Adidas, ezzel is jelezve, hogy hasonlóan sikeres karriert jósolnak neki, mint amilyen az argentíné volt.


Schäfer András

Nem volt könnyű az elmúlt év Schäfernek, hiszen rengeteget kellett kihagynia sérülések miatt, azonban úgy tűnik, hogy ennek az időszaknak vége. Novemberi visszatérése óta hétről hétre több játéklehetőséghez jut, amit igyekszik kihasználni, olyannyira hogy a hétvégén már gólt is szerzett csapata Heidenheim elleni meccsén. A WhoScored.com a hét csapatába is beválasztotta a Bundesligában a válogatott játékost.

Schäfert adidas X Crazyfast legújabb Solar Energy színállásában láthatjuk a pályán.



Megtetszett valamelyik cipő? Szerezd meg most a Focivilágnál!
focivilag.hu

New Balance
Furon v7+

focivilag.hu

Puma
Future 7

focivilag.hu

Nike
Tiempo 10

focivilag.hu