Csukafigyelő 23/24 #1

A top csapatok már az utolsó felkészülési meccseiket játszák, hiszen hamarosan elrajtol a 23/24-es szezon. Nyáron leginkább az átigazolási híreket böngésztük, azonban a szezon kezdetével már sokkal inkább a meccsekre és a játékosok pályán mutatott teljesítményére vagyunk kíváncsiak. És természetesen a legújabb cipőkre!

Az új szezonra minden top márka új cipőcsomaggal készült, így a legtöbb pályán már ezeket a stoplisokat láthatjuk. A Nike „Ready Pack”, az adidas „Crazyrush Pack” és a PUMA „Breakthrough Pack” is friss színekkel és új technológiákkal felszerelve jelent meg. Kiemeltünk néhány játékost, akiknek nem csak a cipője, de a teljesítménye is szót érdemel.

Lionel Messi

Az argentin klasszis két szezont töltött el a francia bajnok PSG-nél, majd idén nyáron Amerikába igazolt az Inter Miami csapatához, ahol fantasztikus formában futballozik. Eddig 4 meccsen játszott és már 7 gólnál és 1 asszisztnál jár. Debütáló meccsén rögtön győztes gólt szerzett egy látványos szabadrúgást követően.

Az adidas legnagyobb reklámarcaként Messit mindig a márka legfrissebb modelljében láthatjuk futballozni. A német sportszergyártó 3 fő focicipő típusa közül (Copa, Predator, X) a világbajnok játékos a sebességre kiélezett X szériát preferálja. Amerikába érkezésekor rögtön váltott az X Speedportal-ról a nemrég bemutatott X Crazyfast változatra, amiről egy korábbi cikkünkben már részletesen is írtunk. Ide kattintva elolvashatod.


Szoboszlai Dominik

Nekünk, magyaroknak a nyári átigazolási időszak talán legfontosabb híre az volt, amikor a Liverpool bejelentette, hogy 70 millió euróért szerződtette a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot. Mi biztosan szurkolni fogunk neki, hogy minél több sikerben legyen része új klubjánál.

Szoboszlai egyértelműen a Nike focicipőit preferálja, azon belül is a Mercurial szériát. A márka legújabb cipőcsomagja, a nemrég bemutatott „Ready Pack” megjelenésével a magyar játékos rögtön váltott a Mercurial Vapor 15 friss színállására, ami valószínűleg könnyű döntés volt, hiszen a cipő új karmazsin és fehér színei tökéletesen passzolnak a Liverpool hazai szereléséhez.


Neymar

A brazil támadó hosszú kihagyás után, csapata legutóbbi felkészülési meccsén tért vissza, ahol végig a pályán volt és a 3-0-ás sikerből 2 góllal és 1 assziszttal vette ki a részét. Jelenleg komoly átszerveződés zajlik a PSG-nél, hiszen Messi már távozott a klubtól, Mbappé is bejelentette, hogy nem hosszabbít, illetve Neymar is máshol szeretné folytatni karrierjét.

Azt nem tudjuk megmondani, hogy mi lesz a brazil cselkirály sorsa, azt viszont tudjuk, hogy az új szezonban is PUMA Future-ben fog játszani. Ezt a modellt kifejezetten a technikás játékosok igényeihez igazodva fejlesztette a PUMA, hogy az olyan játékosok, mint Neymar minél jobban ki tudják használni ügyességüket a pályán.


Kevin De Bruyne

A belga középpályás kulcsszereplője a Manchester City felemelkedésének, amit a 22/23-as szezonban a Bajnokok Ligája megnyerésével sikerült megkoronázni. A BL döntőben sérülés miatt le kellett cserélni és még azóta sem jött teljesen rendbe, így csapata felkészülési meccsein nem is vett részt. Kérdéses volt, hogy a szezonkezdésre felépül-e, azonban a hétvégi Arsenal elleni Community Shield döntőben csereként már bevetette Pep Guardiola, ahol De Bruyne rögtön kiosztott egy gólpasszt.

A Nike Phantom GX tavalyi megjelenése óta csak abban a modellben láthattuk futballozni, azonban az új szezont a Női Világbajnokság előtt bemutatott, vadonatúj Phantom Luna-ban kezdi. Ez az első focicipő modell, amit elsősorban a női láb anatómiáját figyelembe véve tervezett a Nike, viszont ahogy a gyártó is hangsúlyozta, a Phantom Luna nem csak nőknek készült. Kíváncsian várjuk, hogy milyen teljesítményt nyújt majd benne De Bruyne.


Declan Rice

Közel 10 év után távozott a West Ham-től Declan Rice, akiért az Arsenal rekordösszeget fizetett. A középpályás 105 millió fontért váltott klubot, így ő lett minden idők legdrágább angol futballistája megelőzve Jack Grealisht, akiért annak idején 100 millió fontot fizetett a Manchester City az Aston Villának.

A kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkező játékos leginkább védekezésben jeleskedik, azonban technikailag is rendkívül képzett. Az ő szerepkörében kifejezetten fontos, hogy minél kevesebb labdát veszítsen, ezért is illik tökéletesen a játékához az adidas Copa Pure, hiszen a cipő ultrakönnyű bőr felsőrésze extrafinom labdakezelést biztosít.



Megtetszett valamelyik cipő? Szerezd meg a Focivilágnál a sajátod!
focivilag.hu

adidas
X Crazyfast

focivilag.hu

Nike
Zoom Vapor 15

focivilag.hu

PUMA
Future

focivilag.hu