Az adidas bemutatta az Arsenal 23/24-es hazai mezét

Az adidas és az Arsenal bemutatja a csapat 2023/24-es hazai mezét, ami merész, új külsővel ünnepli a „legyőzhetetlen” szezon 20. évfordulóját.

Az Arsenal „legyőzhetetlen” szezonja mindmáig az egyik legnagyobb teljesítménynek számít a Premier League történetében. A következő évben ünneplendő 20. évforduló margójára az adidas azt a mezt választotta inspirációnak, amit a rekordot felállító csapat akkor viselt.

Az új mez feltűnő vöröses árnyalattal rendelkezik, melyet fehér ujj és villámszerű minta kísér. Az Arsenal címer, az adidas logó és a mez vállán levő 3 csík arany színben pompáznak, a „legyőzhetetlenek” mérlege (38 meccsen 26 győzelem és 12 döntetlen) pedig megjelenik a mez eredeti változatának oldalán.

Az Arsenal legendája, Ray Parlour, azt mondta: „Abban a szezonban játszani 20 évvel ezelőtt, rengeteg fantasztikus játékossal körülvéve, olyan élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni, és nagyszerű látni, hogy a klubunk történelmét ünnepeljük az új hazai mezünkkel is – amit szerintem minden szurkoló igazán imádni fog.”

Az új szerelésnek legalább 70%-a újrahasznosított és megújuló anyagok keveréke, folytatva az adidas elkötelezettségét a műanyaghulladék felszámolása iránt. Az adidas már korábban bejelentette, hogy a tervezettnél jóval gyorsabb ütemben haladnak ezen a téren, így várhatóan 2024 végére szinte minden termékükben már újrahasznosított poliészter lesz. 2022-ben az adidas által használt poliészter 96%-a volt újrahasznosított.

Hamarosan elérhető a focivilag.hu-n.