Az adidas bemutatta a Manchester United 23/24-es hazai mezét

Manchester városának ipari örökségéből inspirációt merítve az adidas bemutatta a Manchester United 23/24-es hazai mezét, amelyet először akkor viselnek majd a Vörös Ördögök, amikor a Leeds United ellen játszanak Norvégiában július 12-én.

A múlt héten megrendezett Glastonbury Fesztivál szombati napján Aitch, a manchesteri rapper is fellépett. Ez talán önmagában még nem is olyan érdekes, viszont az már egészen nagy visszhangot váltott ki, hogy a koncert alatt az akkor még be nem mutatott 23/24-es Manchester United mezt viselte.

Ezután már az adidas is bemutatta hivatalos felületein az új szerelést, így azt közelebbről is megnézhetjük. A dizájn alapja az ikonikus vörös rózsa, amely geometriai mintázatban jelenik meg a mez teljes felületén, amit az ipari forradalom idején épült Manchester és Salford közötti híd inspirált. Az Irwell folyón átívelő szerkezet ídőtlen szimbóluma annak a kapcsolatnak, amit a manchesteriek a város ipari múltjával ápolnak.

A látványos minta a megszokott vörös alapon rajzolódik ki, a mellkason a klubcímer mellett szerepel a fehér adidas logó, a vállon pedig fekete színű csíkozás látható. A dizájnt egy csíkos, lapos nyakú gallér teszi teljessé, amely a piros, fehér és fekete klubszíneket is megjeleníti.

Inigo Turner, az adidas Football tervezési igazgatója azt mondta: „A Manchester United szurkolóinak a klubjukhoz és városukhoz fűződő halhatatlan támogatása és kapcsolata egyedülálló, és az idei szezon hazai mezéhez éppen ebből merítettünk ihletet, a város ipari örökségének ünneplésével összekötve. A vörös rózsa egy szimbólum, amely büszkeséget ébreszt a manchesteri emberekben, melynek gazdag történelméhez a klub is szorosan kapcsolódik.

A dizájn az embereket és a várost ünnepli, amelyek a Manchester Unitedet azzá tették, ami ma. Alig várjuk, hogy lássuk a szurkolókat és a játékosokat, ahogy az új mezt viselve egyesülnek, egy olyan szezon előtt, ami a klub számára rendkívül fontos.”

Hamarosan elérhető a focivilag.hu-n.