Az adidas bemutatta a Juventus 23/24-es hazai mezét

Az adidas bemutatta a Juventus hazai mezét a 23/24-es szezonra, amellyel új szintre emelik a klub ikonikus stílusát. A mez a Juventus rajongók új generációjára lett tervezve, a klub jellegzetes dizájnját "dörzsölt" zebramintával és merész sárga színnel dobja fel. A május 14-i Cremonese elleni bajnokin már ebben játszott a csapat.

A Juventus jól ismert az ikonikus fekete-fehér csíkos megjelenéséről. Fennállása óta szinte mindig ez a dizájn jellemezte a csapat hazai szerelését, ami most sincs másképp. Erre a stílusra gyakran zebramintaként hivatkozunk, amit az adidas most még inkább ezzel a kifejezéssel szeretett volna összemosni. A mezen látható függőleges csíkozás ezúttal nem szimpla egyenes sávokból áll, hanem amolyan dörzsölt, zajos, szőrzetszerűen elmosott mintából, így egy jóval realisztikusabb zebraminta rajzolódik ki, amihez az élénk sárga kiemelések tökéletesen passzolnak.

Nem egyszerű feladat minden évben megújítani egy csapat megjelénést úgy, hogy közben tiszteletben tartsd a klub és a mez hagyományait, de úgy gondoljuk, hogy az adidas ezúttal is remek munkát végzett.

Azonban a zebraminta nem csak a színbeli egyezést szimbolizálja. Minden zebra csíkozása egyedi, és ezért a Juventus otthoni mezén alkalmazott „dörzsölt” csíkozás a pályán lévő játékosok egyediségét és művésziességét hivatott megidézni.

A mezt átszelő merész grafika élénk sárga színnel van kiegészítve. Ez a szín a korábbi legendás mezekből merít ihletet, és fontos része a dizájnnak, a címer és a szponzor jelzések mellett a vállon található három csíkban is megjelenik, létrehozva egy olyan mezt, amely a klub hagyományaira épít, ugyanakkor megkérdőjelezhetetlenül modern a dizájn terén.

Hamarosan elérhető a focivilag.hu-n.