Az adidas bemutatta a Bayern München 23/24-es hazai mezét

Ünnepelve a klub különleges kapcsolatát a vörös és fehér színekkel - nagy hangsúlyt fektetve az utóbbira - az adidas bemutatja a Bayern München 23/24-es hazai mezét. A szerelést először május 20-án viselik a pályán a RB Leipzig ellen.

A Bayern München és az adidas bemutatta a klub új hazai mezét a következő szezonra, ami a klub alapvető vizuális értékeit ünnepli – az ikonikus vörös és fehér színeket, amelyeket a csapat már az első német élvonalbeli szezonjában is viselt. A mez tiszta fehér alapszínét merész, mélyvörös szín díszíti az ujjakon, a mez nyakának belső részén pedig a „Rot & Weiß ein Leben lang” felirat fémjelzi a klub kötődését ezekhez a színekhez. A szöveg jelentése: „Vörös és Fehér egy életre”, ami a klub alapszabályára is utal, miszerint a csapat hazai mezének mindig tartalmaznia kell a vörös és fehér színeket.

Hangsúlyozva a Bayern München kapcsolatát színeivel és München városával, az adidas és a klub csatlakozik a Superbloom Fesztiválhoz (amely szeptember 2-án és 3-án lesz) a bajor fővárosban, hogy új szintre emelje ezt a kapcsolatot és bemutassa, hogy nem csak a klub, hanem München is vörös és fehér.

Lisa Datz, az adidas szénior termékmenedzsere azt mondta: „A vörös és fehér színkombináció reprezentálja az FC Bayern München identitását – és ez már több mint egy évszázada így van. Ezek a színek büszkeséget, megingathatatlan önbizalmat és nagy sikereket jelképeznek. Ezzel az új szereléssel hangsúlyozzuk ezeknek a színeknek a fontosságát a klub számára, és alig várjuk, hogy lássuk a pályán és a szurkolókon, hogy együtt léphessünk a vörös és fehér sikertörténet következő fejezetébe.”

A mérkőzésmezeket, melyeket a játékosok viselnek hűvös érzetét biztosító anyagok és textúrák alkotják, az adidas HEAT.RDY technológia pedig a kényelemért felel. A szurkolói változat AEROREADY technológiával van ellátva, amely izzadtságelvezető vagy -felszívó anyagokkal tartja szárazon a testet.

Az FC Bayern München támadója és klublegendája, Thomas Müller, azt mondta: „A vörös és fehér színek egész életemben elkísértek. Ezzel a hagyományos dizájnnal az új hazai mez az FC Bayern München sikertörténetét képviseli.”

Az FC Bayern München játékosa, Lina Magull, így nyilatkozott: „Amikor az FC Bayern-re gondolsz, azonnal a vörös és fehér színek jutnak eszedbe. Már gyerekként is ezek a színek díszítették a szobámat, és egy álom számomra, hogy a pályán is ezeket viselhetem. Az új mez ötvözi a történelmet és az eleganciát – és szeretnénk méltók lenni ezekhez a színekhez.”

Hamarosan elérhető a focivilag.hu-n.