adidas OCEAUNZ labda

Az adidas OCEAUNZ a hivatalos mérkőzés labdája volt a 2023-as FIFA Női Világbajnokságnak, amit Ausztráliában és Új-Zélandon rendeztek meg. Az adidas zsinórban a kilencedik labdát biztosította a FIFA Női Világbajnokságra, amit a modern játék igényeinek és sebességének megfelelően terveztek.

A fehér gyöngyház hátterű OCEAUNZ kék és zöld dizájnját az egyedülálló ausztráliai tájak ihletették, a vizuális elemek pedig Új-Zéland hatalmas hegyeire és Ausztrália kapcsolatára utalnak az Indiai-óceánnal.

A Női Világbajnokság augusztus 20-án a spanyol válogatott győzelmével véget ért, azonban a labda útja tovább folytatódik a nemzetközi labdarúgásban, hiszen többek között a férfi Európa-bajnokság selejtező mérkőzésein is az OCEAUNZ a hivatalos meccslabda.

Az OCEAUNZ jellemzői:

  • FIFA Quality Pro – A legmagasabb FIFA minősítés. A labdák sikeresen teljesítették a teszteket, például a súly, vízfelvétel, alak és méret megtartás tekintetében.
  • Hőkötéses ragasztás – A varratmentes felület kiszámíthatóbb röppályát, jobb labdaérintést és alacsonyabb vízfelvételt eredményez.
  • CTR-CORE – Forradalmi belső a labdában, mely a pontosságot és következetességet javítja, támogatva a gyors, precíz játékot maximális alak- és levegőtartással.
  • SPEEDSHELL – A labda poliuretán (PU) borítása mikro- és makrotextúrákkal és új, 20 darabból álló panel alakzattal rendelkezik, javítva az aerodinamikát.

Ahogy a 2022-es Világbajnokságra készült Al Rihla esetében, úgy az OCEAUNZ labda eladásaiból származó nettó bevétel 1%-ával is hozzájárul az adidas a Common Goal kezdeményezéshez, ami többek között a női labdarúgás fejlődését is segíti.

Az adidas OCEAUNZ labda elérhető a focivilag.hu-n.