adidas „Fussballliebe” – A 2024-es EB hivatalos labdája

Az adidas a mai napon bemutatta a 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos meccslabdáját. A FUSSBALLLIEBE névre keresztelt labda - ami azt jelenti, hogy "A futball szeretete" - először hozza el a Connected Ball Technology-t az Európa-bajnokságra.

Az Európa-bajnokság selejtező szakasza a héten véget ér és megtudhatjuk, hogy mely 24 csapat lesz ott Németországban a jövő nyáron megrendezésre kerülő focitornán. A hivatalos meccslabdát természetesen most is az adidas biztosítja, amit a mai napon be is mutattak.

A FUSSBALLLIEBE dizájnja a labda mozgását és a játék energiáját jelképezi fekete szárnyformákkal, amelyeket színes élek, görbék és pöttyök egészítenek ki. A merész piros, kék, zöld és narancssárga színek egyszerre ünneplik a résztvevő nemzetek sokszínűségét és a futball tiszta egyszerűségét, amely vonzza szurkolók szeretetét a világ minden tájáról. A labdán minden stadion illusztrációja megjelenik, a házigazda városok nevével együtt.

A FUSSBALLLIEBE jellemzői:

  • CONNECTED BALL TECHNOLOGY – Egy szuszpenziós rendszer a labda belsejében, ami magában foglal és stabilizál egy 500 Hz-es inerciális, mozgásérzékelő egységet, ami páratlan betekintést nyújt a labda mozgásának minden elemébe. A szenzort egy újratölthető akkumulátor hajtja, amely indukcióval (mágnesesen) tölthető.
  • CTR-CORE – Forradalmi belső a labdában, mely a pontosságot és következetességet javítja, támogatva a gyors, precíz játékot maximális alak- és levegőtartással.
  • PRECISIONSHELL – A labda poliuretán (PU) héja mikro- és makrotextúrákat, valamint egy 20 részes paneles formát tartalmaz, amely javítja az aerodinamikát.
  • Fenntartható anyaghasználat – A FUSSBALLLIEBE nemcsak újrahasznosított poliésztert és vízbázisú tintát használ, hanem több bioalapú anyagból készült, mint bármely korábbi adidas meccslabda.

A június 14-i nyitómeccstől kezdve az Európa-bajnokság mind az 51 meccsén a FUSSBALLLIEBE labda lesz a hivatalos játékszer.

A Connected Ball Technology érzékelőkkel ellátott labdák nem kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Az adidas FUSSBALLLIEBE már elérhető a focivilag.hu-n.