A PUMA bemutatta a Manchester City 23/24-es hazai mezét

Az Etihad stadion jellegzetességei előtt tisztelegve, a PUMA bemutatja a Manchester City 23/24-es hazai mezét, amelyet az új stadion első szezonjában viselt mez ihletett.

A Maine Road-on eltöltött 80 évet követően, 2003 augusztusában a Manchester City három és fél mérföldre költözött új otthonába, az Etihad Stadionba. A költözés új korszakot jelentett a klub számára, amelyet új rekordok, új legendák és nagyszerű pillanatok határoztak meg. Most, az új kezdet 20. évfordulóját ünnepelve a PUMA bemutatta a Manchester City 2023/24-es hazai mezét.

Az új hazai mez elején található grafika az Etihad egyedi szerkezetéből merít inspirációt, különösen a stadion külső részén látható négy óriási „bástyából”, amelyek árnyalt sávok formájában jelennek meg a mezen.

A mez fehér, V-nyakú gallérral rendelkezik, amelyet az új stadionban használt első szerelés, a 2003/04-es hazai mez inspirált, a nyak belső részén pedig a stadion irányítószáma szerepel.

A klub nagykövete, Shaun Wright-Phillips – aki a 2003/04-es csapat tagja volt az Etihad stadion első szezonjában – így nyilatkozott: „Az Etihad fontos szerepet játszik a Manchester City történelmében.

„A játékosok és a szurkolók különleges emlékeket őriznek az ott közösen átélt pillanatokról, ezért fantasztikus, hogy a PUMA ebből merített inspirációt az új hazai mezhez.

„Hihetetlenül büszke vagyok, hogy viselhettem a Manchester City mezét és játszhattam az Etihad debütáló szezonjában. Remélem, hogy az idei mez sok emléket idéz majd fel a szurkolóinkban, ahogy bennem is tette.”

„Az Etihadbe költözés 20. évfordulója fontos mérföldkőnek számít, amely a klub hihetetlen felemelkedését ünnepli. Az új hazai mez tiszteletadás a stadionban közösen átélt elképesztő pillanatoknak és a szurkolók megingathatatlan támogatásának” – mondta Marco Müller, a PUMA csapatsportruházat vezető termékmenedzsere. „A mez modern dizájn elemeket ötvöz az első szezonra emlékeztető jegyekkel, így megalkotva egy olyan egyedi és jelentőségteljes szerelést a játékosoknak és a szurkolóknak, amely az otthonukat ünnepli.”

Hamarosan elérhető a focivilag.hu-n.