A Nike bemutatta a Premier League 23/24-es meccslabdáját

A 22/23-as szezon végeztével a Nike már a következő szezonra összpontosít, kezdve azzal, hogy bemutatja az új Premier League Flight mérkőzéslabdát.

A 2023/24-es Premier League szezon menetrendjének leleplezésével egy időben a Nike bemutatta az új kiírás meccslabdáját. Az új Nike Flight Premier League labda első éles bevetése a bajnokság nyitányán lesz, auguszus 11-én, amikor a Vincent Kompany által vezetett, frissen feljutó Burnley fogadja majd a címvédő Manchester City csapatát a Turf Moor stadionban.

A labda dizájnja hagyományos, fehér alapra helyezett narancssárga grafikával van ellátva, a kontrasztot jelentő fekete sáv pedig végigkígyózik a teljes felületen, elősegítve a labda láthatóságát mozgás közben.

A labda dekoratív külsejét a bajnokságban képviselt több mint 121 nemzetiség sokszínűsége ihlette. Minden játékos nemzetének koordinátája irizáló tintával van kiemelve, amely végigfut a labda felületén.

Technológiai szempontból nincs változás, így továbbra is a jól bevált AerowSculpt technológia felel a labda aerodinamikájáért. A felület barázdált kialakítása segíti a labda körüli légáramlást, ami következetesebb, kiszámíthatóbb röppályát biztosít még nagy sebességnél is.

Hamarosan elérhető a focivilag.hu-n.

Forrás: soccerbible.com