Nike United Pack és Tiempo Legend 10

A Nike elkötelezett az atléták és a sport jövője iránt és folyamatosan újításokat vezet be, hogy támogassa és inspirálja a sportolókat. Most, a Női Világbajnokság előtt bemutatták az új United Pack cipőcsomagot, benne a vadonatúj Tiempo Legend 10-zel.

A United Pack különleges és exkluzív színpalettával büszkélkedik, amiben az Air Zoom Mercurial, Phantom Luna, Phantom GX és Tiempo Legend 10 modellek is megjelennek. Ez az összeállítás nemcsak a stílus és a divat iránti elkötelezettséget tükrözi, hanem a női futball új hajnalát is ünnepli. A Nike arra törekszik, hogy a női sportok legnagyobb támogatója legyen, és a United Pack pontosan erre épül.

A márka bemutatja a Tiempo Legend 10 cipőt, amelyben egy új, saját fejlesztésű anyag, a FlyTouch Plus kap helyet. Ez a puha, könnyű és erős műbőr anyag egy teljesen új labdaérintési élményt nyújt, továbbá lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a labda felett tökéletes irányítást gyakoroljanak, legyen szó akár száraz, akár nedves pályáról.

A FlyTouch Plus-nak köszönhetően ez az eddigi legkönnyebb Tiempo, valamint 55%-kal kevesebb vizet képes visszatartani, mint a korábbi verziók, ez lehetővé teszi, hogy a cipő illeszkedjen a sportolók lábához és megőrizze alakját hosszútávon is.

A Tiempo Legend 10 nemcsak a műszaki innovációban, hanem a designban is újít. Az új cipő felsőrészében elegáns részletek és frissített dizájn található, amelyek kiemelik a játékosok egyedi stílusát és eleganciáját. Az ikonikus Nike Tiempo jellegzetes, sima tapadási mintázata továbbra is megtalálható a modellen, megerősítve a hagyományt és a minőséget.

„Miközben törekszünk a sportolók és a sport jövőjének megújítására, mindig a határokat feszegetjük annak érdekében, hogy a sportolókat csúcstechnológiás innovációkkal lássuk el”mondta Collin Eder, a Nike Football Footwear vezérigazgatója.

A Nike a környezettudatosságot is szem előtt tartja, ezért az összes futballcipő legalább 20%-ban újrahasznosított anyagból készült. Ez a kezdeményezés hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

Bár most szinte minden figyelem a Tiempo Legend 10-re összpontosul (jogosan), azért a másik három cipőtípusról sem feledkezünk meg. Először is nézzük a frissen debütáló Phantom Lunát, amely szintén nemrég jelent meg.

A Phantom Luna illeszkedése a női futballistákra lett hangolva. Az új, aszimmetrikus felsőrész szorosabb illeszkedést biztosít a bokánál, a női futballisták visszajelzései alapján. Az igazi újítás azonban a cipő alján található „Cyclone 360” talplemez. Ez egy olyan új stopli-elrendezés, ahol a lábujjaknál található stoplik kör alakban helyezkednek el, így biztosítva optimális tapadást irányváltások során.

A Phantom Lunáról korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz. Ide kattintva elolvashatod.

Az Air Zoom Mercurial mindkét altípusa elérhető a csomagban (Superfly IX ,Vapor XV), amik a már megszokott, háromnegyedes hosszúságú Zoom légpárnával vannak felszerelve. Ez közvetlenül a cipő talplemezébe van beépítve, így a láb közelebb kerül a talajhoz, ezáltal a légpárnán keresztül visszanyert energia sokkal érzékelhetőbb robbanékonyságot biztosít.

Az ‘United Pack’ utolsó darabja a Phantom GX, amely, hasonlóan a Mercurialhoz, két változatban kapható: alacsony szárrésszel és dinamikus illeszkedéssel. A GX testvérmodellje a Phantom Lunának, és fő jellemzője a Nike Gripknit technológia, amely tökéletes interakciót biztosít a labdával, miközben megfelelő tapadást nyújt.