Az adidas új cipővel ünnepli Messi nyolcadik Aranylabdáját

Nem okozott nagy meglepetést Lionel Messi rekordot jelentő, nyolcadik Aranylabda győzelme. Az adidast sem lepte meg különösebben a dolog, hiszen felkészülten várták az argentin világbajnok újabb sikerét.

A német sportszergyártó 8 darab, teljesen egyedi, 14 karátos aranygyűrűvel ajándékozta meg Messit, illetve – ahogy eddig minden alkalommal – ezúttal is készítettek egy alkalomhoz illő focicipőt a 36 éves klasszisnak. A Messi által ihletett focicipők sorában a „Leyenda”, az „Infinito Messi” és a „Las Estrellas” után az új aranylabdás cipő az „El Ocho” („A nyolcas”) nevet kapta.

Az „El Ocho” esetében is az aktuális X alapmodellt gondolta újra az adidas, mégpedig annyiban, hogy egy úgynevezett „Burrito nyelv” került a hagyományos nyelv helyére, ami azt jelenti, hogy a cipő nyelve csak az egyik oldalon kapcsolódik a felsőrészhez. Emellett természetesen új színek díszítik a cipőt, amik az Aranylabda színéből merítkeznek. Messi számára ez nem újdonság – az arany árnyalatok, amelyek a sikert jelképezik már régóta jelen vannak Messi focicipőiben, arra utalva, hogy minden amit megérint arannyá válik.

A cipő Messi gyermekeinek nevét és születési dátumát is tartalmazza a sarokrészen, valamint nyolc labdát a cipő belső oldalán, amelyek az ő nyolcszoros Aranylabda győzelmét jelképezik. Természetesen megjelenik a cipőn a 10-es szám, és egy kecskefej is (az angol GOAT (kecske) szóból, ami a Greatest of All Time (minden idők legjobbja) rövidítése), illetve a talplemezen láthatók az Aranylabda győzelmek évszámai is.

Várhatóan Messi a következő pályáralépésekor fogja felavatni ezt a különleges cipőt.

Az adidas X Crazyfast “El Ocho” pack limitált darabszámban elérhető az adidas.com-on.
Az aktuális adidas X modelleket megtalálod a focivilag.hu-n.