ATS Focivilág x Varga Barnabás

Nemrég budapesti üzletünkben járt Varga Barnabás, a magyar válogatott és a Fradi csatára, aki elárulta, honnan indult karrierje, hol vált profivá és hogy van-e valamilyen furcsa babonája.

A bomba formában futballozó támadó jelenleg kisebb sérüléssel küzd, azonban így is Európa legeredményesebb játékosai közé tartozik, olyan játékosok mellett, mint Cristiano Ronaldo, Erling Haaland és Kylian Mbappé.

Lássuk hogyan nyilatkozott Barni az alábbi kérdésekről:

Mikor kezdtél focizni?
,,4-5 éves koromban kezdtem el focizni, Szombathelyen.”

Hol lettél élvonalbeli játékos?
,,Gyirmóton lettem élvonalbeli, vagyis még korábban Ausztriában is voltam az első osztályban, ott körülbelül 10-15 meccsem volt.”

Mi volt a döntő ok, hogy a jelenlegi klubbodat, a Ferencvárost választottad?
,,A Fradi az ország legnagyobb csapata, nagyon nagy és jó szurkolótáborral, úgyhogy szerintem sok magyar játékosnak célja, hogy a Fradiban játszhasson.”

Milyen poszton kezdted a focit?
,,Csatár voltam mindig is.”

Kiváló teljesítményének hála márciusban a magyar nemzeti 11-ben is bemutatkozhatott, ami olyan jól sikerült, hogy azóta egy rekordot is felállított már. Varga Barnabás lett az első magyar játékos, aki sorozatban négy Eb-selejtezőn is eredményes tudott lenni. A Fradi csatára a litvánok elleni hazai meccsen, majd Belgrádban is gólt szerzett, aztán hazai pályán is betalált a szerbek ellen, majd Litvániában fejelt nagyon fontos gólt.

Fotó: Kurdi József

Mennyire vagy babonás? Van valamilyen dolog, amit muszáj megcsinálnod minden meccs előtt?
,,Egyáltalán nem, nincsen szinte semmilyen babonám. Talán az, ahogy felmegyek a pályára, de azon kívül semmi.”

Van példaképed?
,,Különösebb példaképem nincsen. Gerrardot szerettem régen, de úgy nincs igazán.”

Mi a meccs előtti rutinod?
,,Meccsnapon már együtt van a csapat, úgyhogy felkelünk, együtt reggelizünk mindannyian, aztán jön a videózás. Meccs előtt 2-3 órát pihenünk, valaki alszik ilyenkor, valaki TV-zik.”

Büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő játékosokat támogathat az ATS Focivilág és további sikeres éveket kívánunk Barnabásnak!

ATS Focivilág, Veled a pályán!