A Nike újra kiadta a CTR360 Maestri III-at

Felkészültetek? A Nike-nak sikerült visszarepítenie minket 10 évvel ezelőttre, hogy újraélhessünk régi, nosztalgikus pillanatokat. A CTR360 Maestri III ugyan csak korlátozott mennyiségben, de visszatért és ugyanolyan lenyűgöző, mint az eredeti kiadás volt.

Egy ilyen újrakiadás mindig vegyes érzelmeket vált ki az emberekből, mint ahogy a Nike CTR360 Maestri III esetében is. Egyrészt fantasztikus látni, hogy visszatér egy olyan modell, ami felidézi Iniesta és Fabregas fénykorát, másrészt azonban egy pillanatra megállít és elgondolkodtat, hogy milyen gyorsan repült el az elmúlt tíz év. Ennek ellenére boldogan merülhetünk el a múlt emlékeiben, nem törődve az idő múlásával. Ahogy a T90 Laser I esetében történt 2019-ben, most a Nike visszahozza a CTR360 Maestri III-at is egy limitált kiadásban.

Hogy miért is volt olyan népszerű a CTR360? Kényelmes, tartós és sokoldalúan használható volt, illetve kiváló labdaérintést biztosított. Ezeket a tulajdonságokat három változaton keresztül próbálták meg finomítgatni, de a harmadik kiadás – melyet a már említett Iniesta és más sportolók közvetlen visszajelzéseivel terveztek – futott be igazán.

A CTR Maestri III újrakiadása pontosan ugyanolyan lett, mint az eredeti. „Szonikus sárga/fehér/fekete” színösszeállításban pompázik, ami megegyezik a 2012-es verzióval, minden olyan technológiával ellátva, amelyek miatt akkoriban az egyik legjobb focicipőnek számított. Az eredeti változatot többször újratervezték az irányítás, a tapadás és a kényelem fokozása érdekében, amit a következő generációs Kanga-Lite 2.0 szintetikus anyag felhasználásával sikerült is megvalósítani.

Érdekesség még, hogy a passzolásra használt felületeteket 2012-ben megújították és egy úgynevezett 3D-s kontroll felületet hoztak létre, aminek bordázottsága tökéletesen illeszkedik a cipő belső ívéhez és maximális érintkezést biztosít a labdával. Ettől a sárga-fekete csíkos, bordázott belsőrésztől igazán ikonikus a CTR360 megjelenése.

Azonban a legkiemelkedőbb tulajdonsága talán az volt, hogy az első olyan cipő volt, amelyben megjelent az All Conditions Control (ACC) technológia, amely később minden Nike cipő modellen elterjedt. Ez a „bevonat” lehetővé teszi, hogy a cipő bármilyen időjárási körülmények között képes legyen megőrizni a felsőrész pozitív tulajdonságait.

Az aszimmetrikus fűzőrendszer, a bordázott felsőrész és az egyedi színkombináció mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a CTR360 Maestri III ne csak egy nosztalgikus visszatekintés legyen, hanem egy olyan újragondolás, ami a mai modern cipők között is gond nélkül megállja a helyét.